Het is op het moment van schrijven misschien nog wel hartje winter, maar voor je het weet breekt de lente weer aan. Het moment dus om flink aan de slag te gaan in je tuin. Zelf heb ik al een aantal grote plannen gemaakt die ik graag wil delen. Wie weet vind jij ook nog wat inspiratie voor het nieuwe groeiseizoen! Want van tuinieren wordt je gelukkig, en van lekker relaxen in een mooie tuin wordt je nog gelukkiger!

Ga los met licht

Een van mijn projecten dit jaar is het ophangen van lampionnen. Dit is simpeler als je denkt, zolang je maar een aantal lijnen kan spannen van bijvoorbeeld schutting naar schutting. Ook moet het natuurlijk hoog genoeg hangen, zodat je niet telkens je hoofd aan je gezellige lichtbronnen stoot. Verder kan stroom een probleem zijn, heb je bijvoorbeeld net als ik geen stopcontact in je tuin zitten, zal je opzoek moeten naar lampionnen op batterijen. Ook is het oppassen geblazen met welke soort lampionnen je koopt, aangezien niet elke variant geschikt is voor buiten. Check dit dus goed van te voren, want voor je het weet heb je een miskoop gemaakt!

Tijd voor klimmers

Zelf ben ik de laatste tijd ontzettend fan van klimplanten, daarom heb ik ook besloten om een stukje van mijn tuin compleet aan te passen in klimplant thema. Hiervoor zal ik echter wel een flinke struik moeten ruimen. Een handige tip bij dit soort klusjes, waarvan je weet dat het veel rommel op zal leveren, is om een extra vuilcontainer te huren. Zo zit je niet met een volle groene bak terwijl je nog maar een klus hebt verricht.

Geen gras maar mos

Ook ben ik van plan om met een mosmix een flink stukje van mijn tuin te bekleden met mos. Mosmix kan je gemakkelijk zelf maken in de blender en gebruiken om snel een flink stuk van je tuin te bedekken met mos. Het geeft een heel bijzonder effect en is weer eens wat anders dan een gras mat. Pas wel goed op, mos houdt niet zoveel van zonlicht. Zorg er dus voor dat het stuk wat je wil bedekken veel in de schaduw ligt. Anders kan je mosmix smeren tot je een ons weegt, maar er zal niks groeien. Zelf ben ik ook nog geen expert op het gebied, maar wie niet waagt wie niet wint, zo ook met je groene vrienden!