Als fanatieke tuin liefhebber heb ik nogal wat tuingereedschap. Ja, ik beken het eerlijk, ik verzamel dat ook wel een beetje. Alles waar reclame voor wordt gemaakt lijkt me handig. Ik heb dan ook een goed excuus want ik tuinier echt heel veel. K houd van mijn tuin en ik maak er graag wat moois van. Ik heb dan ook een vrij grote schuur achterin de tuin waar ik al mijn gereedschap bewaar. Daar zitten ook elektrische gereedschappen bij en die houd ik graag droog. Tot mijn schrik ontdekte ik laatst na een hoosbui dat mijn schuur zo lek als een mandje was. Al mijn mooie gereedschappen dreigden weg te drijven. Oké, dat is wat overdreven, maar ik wist meteen dat er dus een nieuw dak moest komen. Nu heb ik wel verstand van tuinieren, maar niet zoveel van daken. Een vriend van me wees me op EPDM. Nooit van gehoord, maar goed. Ik ging daar toch maar eens naar opzoek.

Wat is EPDM?

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Ja, ik weet het; laten we het maar bij EPDM houden. Duidelijk is natuurlijk wel dat het hier om een mengeling van allerlei synthetische rubbers gaat die je gebruikt voor platte daken. EPDM wordt graag gebruikt als dakbedekking en daar is ook goede reden voor. Het materiaal kan goed tegen lage temperaturen tot wel – 35 graden, maar ook voor hoge deinst hij niet terug. Bij 120 graden houdt het dak het prima. En 120 graden wordt het hopelijk nooit. EPDM kan ook goed tegen allerlei invloeden bijvoorbeeld van UV straling maar ook van zouten en zuren. En, ook niet onbelangrijk, het heeft een levensduur van zeker 50 jaar. Geen wonder dus dat veel mensen dit als dakbedekking voor hun schuur kiezen. Je hebt er geen omkijken meer naar en al je mooie gereedschap staat droog.

Mijn schuur is weer vochtvrij

Dus ik nam de gok en kocht EPDM. Mijn vriend wilde het wel op het dak leggen en voordat ik er erg in had was mijn schuur weer helemaal droog. Toch wel een opluchting want zoals ik al aangaf heb ik daar veel spullen staan. Nou, die staan weer veilig en ik weet dat ik geen omkijken meer heb naar mijn schuurdak. Dat is toch een heel geruststellend gevoel. Dus als jij ook nog opzoek bent naar dakbedekking, kies EPDM.