Visiovireo.nl

Nu de feestdagen langzaamaan voorbij glippen, is het al leuk om vooruit te kijken naar het nieuwe voorjaar. Misschien wat voorbarig, omdat januari en februari nou ook niet bepaald de warmste maanden zijn, maar toch. We moeten optimistisch blijven. Als je wilt dat je tuin er in het voorjaar in volle bloei bij staat, is het al helemaal zaak om hier op tijd aan te beginnen. In deze blog vind je tips over hoe je ervoor kan zorgen dat jouw tuin helemaal klaar is voor het voorjaar.

De tuinmeubelen kunnen van stal

Met het voorjaar in zicht, kunnen de tuinmeubelen ook weer tevoorschijn gehaald worden. De temperaturen zijn misschien nog niet ideaal genoeg om buiten te gaan zitten, maar het is zeker verstandig om je tuinmeubelen alvast een onderhoudsbeurt te geven. Hetzelfde geldt voor je schutting en eventuele terrastegels. Een hogedrukspuit zorgt ervoor dat je terras in een handomdraai weer hartstikke schoon is en klaar voor mooie, lange zomeravonden.

Tijd voor een snoeibeurt

Rond maart is het alweer tijd voor de eerste snoeibeurt van het jaar. De ideale tijd om planten zoals hortensia’s en rozen te snoeien. Je wilt immers dat er ruimte is voor nieuwe planten om te groeien. Bij hortensia’s moet je echter wel opletten dat je niet alles weg snoeit, omdat veel soorten bloeien op takken die minimaal een jaar oud zijn. Snoeien van oudere takken zorgt voor ervoor dat nieuwe planten meer ruimte hebben om te groeien en genereert uiteindelijk een grotere en vollere bloei. Mocht je het snoeien zelf niet aandurven, staat hoveniersbedrijf Visio Vireo altijd garant.

Zorg voor het gazon

Vanaf temperaturen van 5 tot 6 graden, begint het eerste gras alweer te groeien. Maart is dan vaak ook de maand voor de eerste maaibeurt. Hierna kun je de grond meteen weer bemesten om het gazon klaar te maken voor nieuwe groei. Het is het handigst om je gazon te bemesten vlak voor een regenbui. Zo kan de mest makkelijk en snel de grond in trekken.

Neem voor meer tips of advies specifiek voor uw tuin contact op met Visio Vireo. Zij doen een gratis tuincheck en geven je daarna advies op maat!