Wanneer je besluit dat je tuin eens goed onder handen genomen moet worden, dan komt er nogal wat bij kijken. Want waar laat je alle troep die uit je tuin komt? Een puincontainer huren is dan handig en verstandig. Want dankzij een puincontainer huren ben je snel en veilig van al je troep af. Of dat nu gaat om de complete ombouw van een vijver of alle tegels die de vorige bewoner waarschijnlijk wel mooi vond. Met een puincontainer huren heb je je tuin in een mum van tijd leeg en kun je er iets moois van maken. Iets dat echt bij jou en je gezin past.

Een puincontainer huren, waar moet je op letten?

Het is natuurlijk belangrijk dat je de goede maat kiest wanneer je een puincontainer huren gaat. Je wilt niet alsnog naar de vuilstort moeten rijden, maar een grote puincontainer huren en die voor meer dan de helft leeg laten is ook zonde. Verder moet je even goed kijken naar het type afval dat je wilt storten. Niet alle afval mag zomaar in iedere puincontainer. Dat heeft te maken met de regels voor afvalscheiding in Nederland. Hierover kun je goed informatie inwinnen bij het verhuurbedrijf.
Puincontainer huren

Een puincontainer huren, moet ik een vergunning aanvragen?

Wanneer je de puincontainer op de openbare weg wilt (laten) plaatsen, is het wel verstandig om even te informeren bij je gemeente voor je de puincontainer huren gaat. Je wilt geen dikke boete ontvangen natuurlijk. Over het algemeen is een vergunning niet nodig, tenzij je de container in een parkeergebied voor vergunningshouders wilt plaatsen. Hou er rekening mee dat het wat tijd kan kosten voor je de vergunning binnen hebt. Dit kan tot wel zes weken duren! Begin dus op tijd met het inwinnen van informatie.

Een puincontainer huren? Overleg met de buren!

Wanneer je een puincontainer huren gaat, is het sowieso verstandig om even met je buren te overleggen. Of ze in ieder geval op de hoogte te brengen van je plannen. Er zal waarschijnlijk tijdelijk wat minder parkeergelegenheid zijn in de straat en zo’n bak voor de deur is ook niet echt een mooi uitzicht. Het kan natuurlijk zijn dat je buren ook besluiten iets aan hun tuin te gaan doen. In dat geval kunnen jullie er voor kiezen om de container samen te huren. Dan staat er maar één container en wordt de overlast voor de overige buren wat meer beperkt.