Het is over het algemeen bekend dat de werkschoenen van Sixton erg betrouwbaar, sterk en veilig zijn. Niet zo gek dus dat veel werklui en hobbyklussers kiezen voor dit merk waar kwaliteit voorop staat. Maar niet alleen in de bouw en in de industrie zijn goede werkschoenen belangrijk. Ook wanneer je passie tuinieren is komen dergelijke schoenen goed van pas. Kies wanneer je gaat tuinieren ook voor de degelijke schoenen van Sixton.

Veiligheidszolen met antislip

Het klinkt misschien een beetje gek; werkschoenen aan als je gaat tuinieren. Waarom zou je speciale schoenen hiervoor aanschaffen? Rubberen regenlaarzen zijn toch ook prima? Nee, dit is niet het geval. Rubberen regenlaarzen bieden namelijk totaal geen bescherming aan je voeten. Dit in tegenstelling tot de werkschoenen van Sixton. Wanneer je met een rubberen laars op een scherp object, zoals een uitstekende stalen pin, staat zal dit direct door de zool perforeren en schade aanbrengen aan je voet. Dit wil je natuurlijk niet, dus schoenen met een veiligheidszool zijn zeer aan te raden. Naast dat ze veiligheidszolen bevatten zijn de schoenen van Sixton ook antislip, dus de kans op glijpartijen wordt een stuk kleiner dan wanneer je op rubberen laarzen loopt.

Sixton schoenen met stalen neus

Het is niet alleen belangrijk om de onderkant van je voeten te beschermen. De bovenkant is net zo belangrijk. Nu zal je wellicht denken dat er tijdens het tuinieren niet zoveel kan gebeuren, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Denk bijvoorbeeld aan een gevulde (en dus zware) gieter die je uit je handen laat glijden, een stenen pot die op je voeten valt of een inschattingsfout met een spade waardoor deze op je voeten terecht komt in plaats van in de grond. In deze gevallen is het fijn als de klap wordt opgevangen door Sixton schoenen met stalen neuzen, zodat je voeten ongeschonden blijven.

Een comfortabele schoen

Werkschoenen die je zoveel bescherming bieden, die kunnen toch haast niet lekker zitten? Hoe zit het met de bewegingsvrijheid van je voet? De werkschoenen van Sixton zijn zo gemaakt dat ze juist heel comfortabel zitten. Of je nu de hele tijd staat, op je hurken zit of op je knieƫn aan het werk bent, de schoenen van Sixton zitten altijd goed. De schoenen zijn zo ontworpen dat je ze de hele dag kan dragen zonder dat je last van je voeten krijgt. Kies dus voor de werkschoenen van Sixton als tuinieren je passie is.